Back to top

A megelőzés

A fogak s a szájüreg egészségét viszonylag könnyű megőrizni csak némi időt kell ráfordítani.

Elsődleges cél a fogszuvasodás és a fogínygyulladás megelőzése.

A megfelelő szájhigiénia megakadályozza, vagy lassítja a kóros folyamatok kialakulását. Az optimális száj higiéné tulajdonképpen lepedékmentességet jelent. A lepedék eltávolításának két módja van:

  • egyéni
  • professzionális - fogászati rendelőben zajló

Munkatársaink, a kezelések során felvilágosítják Önt a megfelelő szájápolási technikákról, és segítenek ezek elsajátításában.

A helyes fogmosáshoz szüksége lesz:

  • Egy jó fogkefére, amely kisfejű, közepes erősségű, A jó minőségű fogkefe sörtéi a tökéletes tisztítás mellett, nem sértik fel a fogínyt. Az elektromos fogkefék választéka is egyre bővül. Nagy előnyük, hogy használatuk nem igényel különleges fogmosási technikát és kézügyességet, valamint lényegesen lerövidítik a fogmosási időt, ugyanakkor a fogmosás hatékonysága nem csökken. Ez nagyon fontos, mert ha a fogíny hosszabb időn át gyulladt állpotban van, az fogainkat is veszélyezteti.
  • Fogselyemre, hogy az az esti fogmosások során, a közökből is el tudja távolítani az ételmaradkokat, mert sajnos a legjobb fogkefe sörtéi sem érnek el mindenhova. Egy fog öt felszíne közül hármat a fogkefe, kettőt a fogselyem tisztít meg.
  • Egy hatékony fogkrémre. Az ismert márkájú fogkrémek bármelyike megfelelő a fogmosásra. Egyikre sem tudjuk azt mondani, hogy az a legjobb. Vásárláskor két szempontot vegyen figyelembe: a fogkrém fluoridtartalmú, valamint az Ön számára kellemes ízű legyen, mert csak olyan fogkrémmel tudunk megfelelő ideig fogat mosni, amelynek szeretjük az ízét.
  • A szájvíz használata gyors és hatékony megoldást jelenthet napközben, amikor nincs elegendő időnk egy alapos fogmosásra.
  • A szájzuhany remek kiegészítője a napi szájápolásnak, de nem helyttesítheti a fogmosást. Tartályába langyos vizet és száj öblítőt öntsünk.

Plakkfestő tabletták használatával a fogmosás hatékonyságát ellenőrizhetjük. Ezt gyógyszertárakban, drogériákban vásárolhatjukk meg.

A Vitalitás Fogászati Központ szeretne Önnek segítséget nyújtani abban, hogy fogászati problémáit megelőzhesse. Ezért ajánljuk önnek különféle professzionális prevenciós kezeléseinket

  • Helyi fluorid kezelés: a fognyaki érzékenység enyhítésére
  • Barázdazárás: gyermekeknél ,felnőtteknél a bölcsességfogakon
  • Ultrahangos fogkő eltávolítást: a depurálást félévente

Hiába a jó szájhigiéne, ha lyukas fogai, nem jól záró tömései vannak, és a rágást foghiányok nehezítik. Félévenként ajánlott a fogkő eltávolítás. Az időben megállapított kis problémát sokkal könnyebb kezelni és elhárítani, mintha már súlyosabb a probléma.

Típus: