Back to top

Cirkónium koronák

Esztétikai előnyei

A cirkónium pótlással egyedülálló esztétikai eredmény érhető el.

Cirkónium-oxidból készült koronát alig lehet megkülönböztetni a természetes fogaktól, mert a cirkónium fényáteresztő képessége , nagyon hasonlít a természetes fogakéhoz. Ez különösen front koronák esetében nagyon fontos.

Élettartama és erőssége

A cirkónium-oxid korona nem csak természetes hatású, de sokkal erősebb is, mint a fém-kerámia koronák A cirkónium-oxid koronák mart egyetlen blokk kristály és lehet akár ötször erősebb, mint a porcelán / fém biztosíték.

Míg a fém-kerámia koronák élettartama 10-15 év.addig a cirkónium koronák akár egy életre szólnak.

Cirkóniumot évtizedek óta használják ortopédiai műtétnél, és bebizonyosodott, hogy rendkívül bio-kompatibilis.

Cirkónium koronának előnye a hagyományos arany koronák ,a Fémmentes kerámia koronák és fém-kerámia koronákkal szemben.

A leplezés mentes öntött arany korona, kevesebb.foganyag elcsiszolását igényli S bár az aranykorona szervezetbarát, élettartama hosszú, ám esztétikai hatása nem természetes,

Fémmentes kerámia koronákban nincs fém, és mivel a kerámiának nagy a fényáteresztő képessége, így ez bár megfelel a magas esztétikai követelményeknek ,ám törékenyebb sérülékenyebb. Hidak nem is, csak koronák készíthetők ebből az anyagból.

A fém-kerámia koronák esetében a kerámia teljesen eltakarja a fémet, ezáltal esztétikus. Élettartama hosszú. ,ám idővel,ha a vállporcelán használatát nem lehet kivitelezni, akkor az íny enyhe visszahúzódásakor sötét szürke vonal a látszódhat a korona s az íny találkozásánál, ekkor front fogakra nem javasolt.

A legnagyobb probléma viszont,hogyha van több fog is épen és mellette 1-2-3 fronton készül fém-kerámia korona,akkor nagyon nehéz vagy kivitelezhetetlen,hogy ugyanaz legyen a fénytörése a koronás fognak, mint a szomszédos saját fogakénak.

Cirkónium koronának további előnye , hogy kevesebb foganyag eltávolítása szükséges.

A cirkónium koronák hátránya

Mint az életben minden esetben, semmi sem tökéletes. A cirkóinum koronák egyetlen hátránya: áruk kicsit magasabb, mint a hagyományos koronáké.

Típus: