Back to top

22 cirkónium korona

Egy középkorú hölgy érkezett a rendelőnkbe Budapestre. Egészsége kifogástalan volt és nem szenvedett semmilyen betegségben. A fogászati vizsgálat megállapította, hogy a fogai esztétikájával vannak problémái.
A fő gond fogai enyhe elszíneződése volt. Két évvel ezelőtt porcelán héjakat kapott a front fogaira. A héjak színe megfelelő volt, viszont mivel a héjak vékonyak, a fogai színe átütött rajtuk és ez okozta az esztétikai problémát. Mind a felső, mind az alsó fogai enyhén befelé dőltek.
Megoldásként cirkónium koronákat ajánlottunk, amivel korrigálni lehet a fogsor dőlésszögét és az elszíneződést.

Első találkozásunk alkalmával tömőanyaggal felépítettem a fogait a kívánt méretre illetve formára, amivel lehetőségem nyílt megmutatni a páciensnek mi lesz a végeredménye a kezelésnek.
Teljes mértékben elégedett volt ezért lenyomatot vettünk, amit elküldtünk a technikusi laborba. Ideiglenes koronákat készítettünk a lecsiszolt fogakra, majd megemeltük a harapását 0,5 mm-el, mivel mind az alsó, mind a felső fogsora enyhén kifele dőlt.

A páciens 22 új cirkónium koronát kapott. A fogszíne a lehető legfehérebb lett, ami még természetesnek hat. Az eredeti szürkés alap miatt egyértelmű volt, hogy héjakat viselt. Ezzel az új megoldással tökéletes lett az esztétika és nagyon meg volt elégedve. Visszatért az életkedve és már teljes magabiztossággal mosolyog.