Back to top

Cikkek

A megelőzés

A fogak s a szájüreg egészségét viszonylag könnyű megőrizni csak némi időt kell ráfordítani.

Elsődleges cél a fogszuvasodás és a fogínygyulladás megelőzése.

A megfelelő szájhigiénia megakadályozza, vagy lassítja a kóros folyamatok kialakulását. Az optimális száj higiéné tulajdonképpen lepedékmentességet jelent. A lepedék eltávolításának két módja van:

  • egyéni
  • ...
Fogínygyulladás

A szájüreg leggyakrabban előforduló betegsége, ami a felnőtt lakosságnak a túlnyomó többségét érinti, de előfordul már serdülőknél is.A következő tünetek utalnak arra, hogy fogínygyulladásunk van:

Cirkónium koronák

Esztétikai előnyei

A cirkónium pótlással egyedülálló esztétikai eredmény érhető el.

Cirkónium-oxidból készült koronát alig lehet megkülönböztetni a természetes fogaktól, mert a cirkónium fényáteresztő képessége , nagyon hasonlít a természetes fogakéhoz. Ez különösen front koronák esetében nagyon fontos.

Élettartama és erőssége

A cirkónium-oxid korona nem csak...

Félelem a Fogorvostól

A fogászati oldalak többsége arról szól, hogy milyen korszerűen felszerelt is a rendelőnk, milyen a legújabb röntgenkészülékünk, milyen különleges kezeléseket nyújtunk majd. De feltételezzük, Önt sokkal inkább az érdekli:mit tudunk ajánlani Önnek.

Ahhoz, hogy az Ön számára legoptimálisabb kezelést válasszuk, meghívjuk Önt egy ingyenes konzultációra, melynek során felmérjük fogainak...

Fogröntgen

Rendelőnkben a legmodernebb panoráma röntgen ,teleröntgen berendezésekkel dolgozunk, amelyek a legkorszerűbb megoldásokkal segítik fogorvosaink munkáját.

Miért van szükség röntgenfelvételekre?

A korai fogszuvasodásnak nincsenek látható fizikai jelei. Sokszor, ha a fog látszólagosan egészséges is, a röntgenfelvétel alapján mégis megállapítható, hogy szuvasodás indult meg a...

Házi praktikák

Házi gyógymódok és remek, fájdalomcsillapító hatású fűszerek

A szegfűszegolaj eugenol tartalma kiváló baktériumölő és érzéstelenítő hatású ezért régóta használják fogfájás ellen. Az szegfűszeget törjük össze, áztassuk pici alkoholba, majd ebbe áztassunk egy kis vattagombócot, amit közvetlenül a rossz fogra helyezünk.Eleinte, csíp egy kicsit, de megéri, mert hamarosan enyhül a...

Rossz lehelet

A friss lehelet nagyon fontos saját jó közérzetünk és társas kapcsolataink miatt is, hisz rendkívül kellemetlen lehet a szájszag, ami pedig egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne.

A rossz lehelet oka legtöbbször a szájban található, s megelőzhető a megfelelő szájápolással.

Azonban hiába a tökéletes fogmosási technika, ha

Mi a különbség egy híd és egy fogimplantátum között?

A fogászati implantátumok és a hidak egyaránt fogpótlásra szolgálnak. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, az Ön számára megfelelő megoldás kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe venni, mint például az esztétikai-, a funkcionális vagy akár a költség oldalt, de szerepet játszik a csontállomány minősége és sok egyéb orvosi tényező is.

A felelős döntéshez meg kell értenie...

Fogászati híd
Arcüreg feltöltés csontpótlással

Mi is az a sinus lift ?

Az arcüreg feltöltése tulajdonképpen a felső állkapocsban történő csontpótlást jelent az őrlő fogak magasságában. Ezért is hívják olykor arcüreg emelésnek. A csontot ill. csontpótló anyagot az állkapocs és az arcüreg közé helyezik, mely az orr két oldalán található. Az arcüreg hártyájának megemelésével csinálnak helyet a csontpótló anyagnak, innen jön a ’...

A felülvizsgálat és utókezelés fontossága az implant műtétek után

Az implant műtétet követően a sebész szóban és írásban is tájékoztatni fogja a teendőkről. Annak érdekében, hogy az implantátum tökéletesen becsontosodjon, elsődleges fontosságú, hogy szigorúan betartsa őket:

A műtét előtti dentálhigiénés kezelés, fogkő eltávolítás és a műtét után felírt antibiotikum, mind a fertőzés lehetőségének csökkentésére szolgálnak, ezáltal biztosítva a megfelelő...

Feliratkozás Cikkek csatornájára