Back to top

Implantológiai kérdések

Az implantátumot nem mindig fogadja be a szervezet

Az implantátumok anyaga nagy tisztaságú ötvözetlen titán. A titánium különleges biológiai tulajdonságainak köszönhetően a csont képes összeépülni vele. Ezt az anyagot teljes mértékben elfogadja az élő szervezet. Klinikai tapasztalatok szerint allergiás reakciókról sem számoltak be.

A fogmegőrző szemléletnek köszönhetően egyre inkább elterjednek a fogászati implantátumok.

Helyes...

A koronák, hidak készítése célszerűbb megoldás, mint az implantátum beültetés

A fogászati implantáció előnyei a hagyományos fogpótlási módszerekkel szemben:
az implantátum beültetésével elkerülhető, hogy ép foganyagot távolítsanak el : nem szükséges lecsiszolni a környező fogakat, mint egy híd készítése esetén.

Sokan idegenkednek a kivehető fogpótlásoktól, számukra a fogászati implantátum segítségével készülő rögzített fogpótlás a megoldás.

A...

A koronák, hidak készítése célszerűbb megoldás, mint az implantátum beültetés
Egy-két fogat nem érdemes pótolni

Már egy fog hiánya is felborítja a fogsorok egyensúlyát. A foghiánnyal szomszédos fogak a hiány felé dőlhetnek, ami hosszabb idő alatt a fog rossz irányú terhelése miatta fog elvesztéséhez vezethet. A hiánnyal szemközti fog érintkező fog pár hiányában a csontból fokozatosan kiemelkedik (kinő)., Emiatt a kiemelkedett fog kilazul és idővel elveszítjük, másrészt "belenő" a hiányzó fog helyére,...

A fogászati kezelés mindig fájdalmas

A legtöbb fogorvos “csak egy kis kényelmetlenség”-nek definiálja a fájdalmat.De mindannyian tudjuk, a legtöbb felnőtt nem aggódik egy kis kényelmetlenség miatt. Ami távol tarthat minket a fogorvostól: az a fájdalom.

Nálunk a fájdalommentes kezelés alapszolgáltatás. Azt nem ígérhetjük, hogy nem okozunk némi kellemetlenséget, de szeretnénk Önt megnyugtatni,kezelése után , úgy fogja érezni...

A fogászati kezelés mindig fájdalmas
Néhány szó az – azonnali megterhelést ígérő - un. bazális implantológiáról…

A fogorvosok Szakmai Kollégiuma hivatalos állásfoglalást adott ki nem régiben, melyben a bazális implantátum alkalmazását szakmailag elfogadhatatlannak minősíti. Az eljárás szakmai háttere és tudományos dokumentációja erősen megkérdőjelezhető, s magát az implantátumok kialakítását is régen meghaladta a szakma fejlődése.
(Forrás – Magyar Fogorvos 2013/4. szám)

Feliratkozás Implantológiai kérdések csatornájára